Malaysian's Chromosome

Alhamdulillah, Semoga Allah melimpahkan RahmatNya ke atas kita.

Sebuah organisasi Indonesia telah berusaha mengeluarkan bacaan Al-Quran bersama dengan terjemahannya dalam audio, yang boleh kita dengar bersama. Bacaan2 surah diambil dari bacaan2 Qari2 terkenal lalu dimasukkan terjemahan didalam bahasa Indonesia yang sama sekali dengan bahasa Malaysia.

Terjemahan surah2 lain masih diusahakan, sama2 kita nantikan. Bacaan Qari As-Sudais Asy-Syuraim, Misyari Rasyid Al-Ifasi, Syeikh Al-Ghomidi dan Syeikh Al-Husairi boleh didapati di laman asal perusaha http://nurulalim.blogspot.com/

Dari Abi Umamah r.a katanya, aku mendengar Rasulullah s.a.w bersabda “Bacalah olehmu akan Al-Quran, sesungguhnya dia datang pada Hari Kiamat kelak memberi syafaat kepada tuannya”. – Hadis Riwayat Muslim.

Sabda Rasulullah s.a.w:
“ Bacalah olehmu akan al-Quran sesungguhnya ia akan datang pada hari qiamat memberi syafa’at kepada pembacanya”- (Riwayat Muslim)

Dari Nawwas bin Sam’an r.a katanya, aku telah mendengar Rasulullah s.a.w bersabda “Dibawa di Hari Kiamat nanti Al-Quran dan ahlinya, yang beramal dengannya di dunia. Mendahuluinya oleh Suratul…

Lihat pos aslinya 1.547 kata lagi

Iklan